Labrador retriever: Tegn og symptomer på graviditet

Det er ulike grunner til at hundeeiere hensikt rasen Labrador retriever. En grunn er at hunden er opp til rasestandarden, og de ønsker å produsere et kull. Noen hundeeiere ønsker å forbedre rasen. I noen tilfeller ukjent for eieren, avl kan også fant sted til tross for at hunder er nøye begrenset når de er i sesong. Uansett hva årsakene er, det er viktig å vite skiltene hvis Lab er i familien måten.

En kvinnelig hund kan bare bli gravid hvis hun er oppdrettet i løpet av hennes varme syklus. Canine syklus, omtalt som estrous syklusen har fire stadier. Den første fasen er proestrus der kvinnelige hunden er attraktiv for menn, men ikke mottakelig for dem. Dette stadiet varer vanligvis 6-11 dager. Dette stadiet har allerede avsluttet når hunden blir mottakelige for den mannlige og vil stå for å bli avlet. Den neste fasen er estrus, den faktiske fruktbare stadiet der den kvinnelige hunden nå er mottakelig for mannlige. Dette stadiet varer i fem minutter på ni dager. Denne scenen har avsluttet når hunnen er ikke mottakelig for den mannlige lenger. Den tredje fasen er den diestrus, en ikke-mottakelige tid og den siste fasen av estrous syklusen er anestrus hvor ingen eggstokkreft aktivitet fant sted.

Dog svangerskap varer vanligvis 60-65 dager. Tidlige tegn på graviditet i hunder inkluderer tap av matlyst, plutselig nedgang i aktiviteten, nippel vekst og atferdsendringer. Ettersom svangerskapet skrider frem, ytterligere tegn oppstår. Tre til fire uker inn i svangerskapet, vil du merke en økning i appetitt og vektøkning med en måned. Rundt fem uker, vil hunden din brystvorte utvikle og hun vil begynne å se bredere. Økning i magen størrelse kan sees og livmor hevelse rundt placenta nettsteder som føles som faste og diskrete klumper eksisterer. I løpet av de siste ukene av svangerskapet, kan valpen bevegelse føles og melk produksjonen starter.

Dog svangerskapet kan også oppdages gjennom x-stråler, ultralyd eller blodprøve. Blodprøve kan gjøres av en veterinær 30 dager etter å ha blitt avlet. I noen tilfeller vil en kvinnelig hunden vise tegn på hunden graviditet uten egentlig å være gravid. Det er derfor det er viktig å gå til veterinær for å bekrefte graviditeten, og at riktig behandling vil bli gitt. Hundeeiere bør alltid huske på at deres gravide Labrador retriever trenger spesiell omsorg for å sikre at de er klar når den tid kommer.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply